СТРУКТУРА ОСОБИСТІСНО-ПРОФЕСІЙНОГО ПОТЕНЦІАЛА ТА ОСОБЛИВОСТІ ЙОГО РОЗВИТКУ В СТУДЕНТСТВІ - Моісєєнко, К. О. (Психологія та соціальна робота, 2023)
Стаття присвячена вивченню проблеми становлення особистісно-професійного потенціалу. Вивчення особистісно-професійного потенціалу є досить складним завданням, оскільки це поняття ще відносно нове в сучасній психологічній науці і має неоднакове визначення в рамках сучасних психологічних теорій та шкіл. Матеріал дає характеристику існуючим методологічним підходам до цієї проблематики. На підставі існуючих теоретичних підходів автор пропонує розглянути структуру особистісно-професійного потенціалу. Видилені компоненти розвитку особистісно-професійного потенціалу. Проведено емпіричне дослідження та розглянуто процес формування особистісно-професійного потенціалу під час навчання у внз. Емпіричним шляхом показана важливість інтеграції різних сфер життя в професійному самовизначенні, а також соціальна важливість професії.