СУЧАСНИЙ СТАН НАУКОВИХ ПОГЛЯДІВ НА ПСИХОЛОГІЧНЕ БЛАГОПОЛУЧЧЯ ОСОБИСТОСТІ - Кононенко, О. І.; Григоращенко, А. В. (Психологія та соціальна робота, 2023)
Стаття присвячена аналізу проблеми благополуччя особистості, яке виступає об’єктом вивчення психології, соціології, філософії та інших наук, що досліджують різні аспекти життєдіяльності людини. Благополуччя розглядається з точки зору її внутрішньої структури — когнітивного, емоційного та мотиваційно-поведінкового компонентів. Благополуччя залежить від наявності ясних цілей, успішності реалізації планів діяльності і поведінки, наявності ресурсів і умов для досягнення цілей. Благополуччя — поняття, що виражає власне ставлення людини до своєї особистості, життя і процесів, які мають важливе значення з точки зору засвоєних нормативних уявлень про зовнішнє і внутрішнє середовище і що характеризується відчуттям задоволеності.