РОЗВИТОК ДРІБНОЇ МОТОРИКИ ДІТЕЙ СЕРЕДНЬОГО ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ ЗАСОБАМИ НЕТРАДИЦІЙНИХ ТЕХНІК МАЛЮВАННЯ - Єрмак, Г. В.; Калугіна, А. І. (Психологія та соціальна робота, 2023)
У статті аналізуються можливості використання нетрадиційних технік малювання з метою розвитку дрібної моторики рук дітей середнього дошкільного віку; визначено сутність поняття «дрібна моторика» як координовані рухи дрібних м’язів пальців і кистей рук; з’ясовано значення цього поняття в загальному розвитку дітей середнього дошкільного віку; схарактеризовано вплив нетрадиційних технік малювання на підготовку дітей до школи.