РОЛЬ ПСИХОЛОГІЇ НЕТВОРКІНГУ У ЗМІЦНЕННІ ОРГАНІЗАЦІЙНОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПЕРСОНАЛУ - Приходько, А. М.; Долгопол, О. О. (Психологія та соціальна робота, 2025)
У статті розглядається важливість психології нетворкінгу як дієвого інструменту для зміцнення організаційної ідентичності персоналу. Досліджено психологічні механізми, через які нетворкінг впливатиме на формування почуття приналежності, спільності та ототожнення працівників із цінностями та цілями організації. Проаналізовано ключові аспекти психології нетворкінгу: соціальний капітал, міжособистісна довіра, обмін інформацією та підтримка, у контексті їхнього впливу на організаційну ідентичність. Наведено практичні рекомендації для керівників та організаційних психологів щодо використання принципів психології нетворкінгу для підвищення рівня організаційної ідентичності та покращення загального функціонування організації (формування нетворкінгових стратегій, розвиток «амбасадорів» бренду, стимулювання зовнішнього нетворкінгу, формування спільного бачення та цінностей, інтеграція цінностей у нетворкінг, подолання психологічних бар’єрів, підвищення впевненості/ самовпевненості, рішучості, сміливості, моніторинг та корекція стратегій).