ВЗАЄМОЗВ’ЯЗОК СВІТОСПРИЙНЯТТЯ ПРАКТИЧНИХ ПСИХОЛОГІВ ЗІ СКЛАДНИМИ ЖИТТЄВИМИ СИТУАЦІЯМИ - Мирошниченко, С. О. (Психологія та соціальна робота, 2023)
У статті здійснено аналіз поняття складних життєвих ситуацій та залежності від особливості світосприйняття практичних психологів. Описані характеристики особистості, які допомагають подолати складні життєві ситуації. Наведені приклади скрутних ситуацій, з якими стикаються практичні психологи в особистому житті. Подані результати емпіричного дослідження, у яких описано, який тип світосприйняття співвідноситься з певним типом складної життєвої ситуації. Виділені характеристики особистості, які виходять на перший план при інтерпретації ситуацій з точки зору особистого світосприйняття.