ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОГО ЗДОРОВ’Я ДІТЕЙ, БАТЬКИ ЯКИХ ПЕРЕБУВАЮТЬ В СКЛАДНИХ ЖИТТЄВИХ ОБСТАВИНАХ - Логвиненко, В. М.; Грицанюк, В. В.; Костишин, Е. І. (Психологія та соціальна робота, 2023)
В статті досліджується проблема соціального здоров’я дітей, що виховуються в сім’ях, які перебувають в складних життєвих обставинах. Вказано на ризики формування соціального здоров’я дітей за умови зниження виховного потенціалу батьків. Зазначено, що процес соціалізації та становлення особистості потребує комплексної підтримки та участі різних фахівців соціальної сфери впродовж тривалого часу. Розкрито особливості соціально-педагогічного супроводу дітей. Обґрунтовано використання потенціалу закладів позашкільної освіти та необхідність залучення ресурсів інших інститутів, які сприяють формуванню соціального здоров’я.