ПРОФЕСІЙНЕ ВИГОРАННЯ У ЖІНОК ДОПОМОГАЮЧИХ ПРОФЕСІЙ - Астремська, І. В. (Психологія та соціальна робота, 2023)
Стаття присвячена дослідженню проблеми професійного вигорання жінок допомогаючих професій. Теоретично обґрунтовано, що до особливо сильного професійного стресу серед соціономічних професій схильні представники допомагаючих спеціальностей, серед яких багато жінок, гендерною особливістю яких є емоційність. Охарактеризовано особливості процесу емоційного вигорання та його структуру. Досліджено особливості формування та ступінь вираженості симптомів цього синдрому. Відзначено, що саме супервізія є таким видом психологічного консультування, при якому відбувається корекція і регуляція емоційно-вольових процесів, профілактика професійного вигорання.