ПРОБЛЕМАТИКА ДОСЛІДЖЕНЬ СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНОГО ВПЛИВУ СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖ НА ХАРЧОВУ ПОВЕДІНКУ КОРИСТУВАЧІВ - Шеремета, С. Р. (Психологія та соціальна робота, 2023)
У статті йдеться про вплив глобальної мережі на харчову поведінку як новітнього засобу, що транслює і формує нові звички й норми суспільства. Відповідно до мети дослідження здійснено теоретичний аналіз і розкрито сучасні підходи до проблеми соціально-психологічного впливу соціальних мереж на харчову поведінку. Проведено аналіз наукових робіт із теми дослідження. Розкрито напрями досліджень впливу використання соціальних мереж на харчову поведінку. У результаті розвідок виявлено, що тема впливу соціальних мереж на харчову поведінку є мало розкритою в Україні. Водночас дослідження такого впливу має включати у себе аналіз контенту споживачів, на що вказують дослідження англомовних авторів. Виокремлено чинники та рекомендації, на які важливо звертати увагу в проведенні дослідження впливу соціальних мереж на харчову поведінку.