РЕПРЕЗЕНТАЦІЯ КРИЗИ СЕНСУ В СУЧАСНИХ ПСИХОЛОГІЧНИХ ШКОЛАХ - Кононенко, К. О. (Психологія та соціальна робота, 2023)
В статі проводиться теоретичний аналіз концептів «сенс» та «криза сенсу». Розглянуті теоретичні праці психодинамічного, екзистенціального, гуманістичного та суб’єктно-діяльнісного напрямку. Докладно описані компоненти систем сенсу та схеми розвитку кризи сенсу. Прослідковано напрямки концептуалізації поняття «криза сенсу» та суміжних понять в роботах представників розглянутих напрямків. Визначено, що формування структури сенсів є однією зі значущих потреб людської особистості, оскільки воно безпосередньо пов’язано з мотивацією особистості та визначенням орієнтирів діяльності та критеріїв її успішності.