ОСОБЛИВОСТІ ВИКОРИСТАННЯ ЗАРУБІЖНИХ ПРАКТИК У ЦИФРОВІЙ ТРАНСФОРМАЦІЇ СОЦІАЛЬНОЇ СФЕРИ УКРАЇНИ - Балухтіна, О. М.; Венгер, Р. О. (Психологія та соціальна робота, 2025)
У статті досліджено зарубіжний досвід цифрової трансформації соціальної сфери, розглянуто ключові практики електронного врядування та інструменти надання соціальних послуг в умовах цифровізації. Проаналізовано потенціал застосування таких практик в Україні, окреслено чинники успішної імплементації та ризики. Сформульовано рекомендації щодо подальшого розвитку цифрової інфраструктури в соціальній сфері на основі міжнародного досвіду. Метою даного дослідження є комплексне вивчення особливостей використання зарубіжного досвіду в процесі цифрової трансформації соціальної сфери України, що дозволить визначити напрями подальшого розвитку цифрової трансформації соціальної сфери України на основі міжнародного досвіду. Це сприятиме підвищенню якості життя громадян та забезпеченню інклюзивного соціального розвитку.