ЗАЛЕЖНА ПОВЕДІНКА ОСОБИСТОСТІ ЯК ПРОБЛЕМА СУЧАСНОЇ ПСИХОЛОГІЇ - Капталан, Н. М. (Психологія та соціальна робота, 2023)
Стаття присвячена аналізу стану розробленості проблеми залежної поведінки особистості та виділенню основних соціально-особистісних детермінант цього явища. Показано, що специфіка сучасного соціального життя особистості, психоемоційні навантаження, незавершені та індивідуальні проблеми та інші аспекти суб’єктивного простору провокують появу станів внутрішнього напруження та дискомфорту, суттєво посилюють постійний психологічний тиск, який відчуває на собі суб’єкт, що реалізується саме у порушеннях харчової поведінки.