ОБРАЗ МАЙБУТНЬОГО: КОНСТРУЮВАННЯ ТА РЕПРЕЗЕНТАЦІЯ - Добриніна, І. В.; Кременчуцька, М. К. (Психологія та соціальна робота, 2023)
В статті надано огляд наукових векторів дослідження образу майбутнього особистості. Описано фактори, які впливають на репрезентації та конструювання образу світу майбутнього. Показано, що конструювання відбувається в конкретному індивідуальному контексті. Розглянуто методи та методики дослідження форм і стратегій будування ментальних репрезентацій та засобів конструювання образів майбутнього. Підкреслено переваги психосемантичного підхіду діагностики індивіда як носія суб’єктивного досвіду. Представлено авторську методику оцінки образу світу майбутнього.