ДОСЛІДЖЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ПРОФЕСІЙНОЇ САМОРЕАЛІЗАЦІЇ ПРАЦІНИКІВ БАНКІВСЬКИХ УСТАНОВ - Савельєва, Є. О. (Психологія та соціальна робота, 2023)
Розкрито психологічні особливості управління та наведено результати дослідження співвідношення ефективності професійної самореалізації різних працівників в банківських установах (економістів, фінансових консультантів, операціоністів) з їх індивідуально-психологічними характеристиками. Одним із головних психологічних чинників активізації особистісного й професійного потенціалу банківських працівників є готовність і здатність до саморозвитку, реалізації процесу прогресивного самозмінення та самореалізації в професійній діяльності. Професійну самореалізацію автор визначає як свідомий саморозвиток персоналу банку, в процесі якого розкриваються потенційні можливості, результатом чого є постійні досягнення особистісних і соціально значущих результатів. Проведений кореляційний аналіз показників співвідношення професійної ефективності трьох груп працівників банківських установ з їх індивідуально-психологічними характеристиками виявив наявність декількох стійких зв’язків, значущих на рівні < 0,05.