ЕТИМОЛОГІЯ ТА ЗНАЧЕННЯ ПОНЯТТЯ АКУЛЬТУРАЦІЇ - Тарасюк, І. В. (Психологія та соціальна робота, 2023)
У статті вказано на важливу роль культури як у формуванні ідентичності кожної людини, так і в суспільстві загалом. Розглянуто значимість міжкультурних взаємозв’язків між домінантною культурою та культурою-реципієнтом у різні періоди суспільного розвитку. Здійснено короткий аналіз поняття акультурації в історичному аспекті та зазначено дослідників, чия наукова діяльність вплинула на формування сучасного погляду на акультурацію, її причин та наслідків.